head_banner

Ituaiga o fa'asalalauga fa'amalosi

Fa'atomuaga faigofie a le tagata lava ia o le fa'asalalauga fa'amalosi

I le avea ai o se masini faʻapipiʻi o lona gaosiga o se faʻailoga masani, o se faʻasalalauga faʻamalosi o se meafaigaluega e talia se fesuiaiga o le mamafa ma faʻaliliuina i se faʻailoga masani o le gaosiga i le faʻatusatusa.E mafai ona faʻaliliuina le mamafa o le mamafa o le kesi, vai, ma isi mea e lagona e le masini faʻapipiʻi uta i faʻailoga eletise masani (e pei o le 4-20mADC, ma isi) e tuʻuina atu ai meafaigaluega lona lua e pei o le faʻaalia o faʻailo, faʻamaumauga, faʻatonu, ma isi mo. fua ma fa'ailoga Ma fa'atonuga fa'agasologa.

Le faʻavasegaina o faʻasalalauga faʻamalosi

E masani lava o faʻasalalauga faʻamalosi tatou te talanoa ai e vaevaeina e tusa ai ma le mataupu faavae:
Fa'aliliuga mamafa fa'amalosi, fa'avevesi fa'atete'e, fa'aoso fa'aoso fa'aulu, semiconductor fa'aoso fa'aoso, ma piezoelectric fa'amomoli mo le fua maualuga.Faatasi ai ma i latou, e sili ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le mamafa o le resistive.O le eletise malosi e ave le Rosemount's 3051S transmitter e fai ma sui o oloa maualuga.

E mafai ona vaevaeina faʻasalalauga faʻamalosi i uʻamea, ceramic, diffused silicon, monocrystalline silicon, safaira, sputtered film, ma isi e tusa ai ma vaega maaleale mamafa.

  • O lo'o i ai le sa'o sa'o o le u'amea u'amea, ae itiiti le a'afiaga o le vevela, ma e talafeagai mo vaega e lautele le vevela ma maualalo le sa'o mana'omia.
  • E sili atu le sa'o lelei o masini sima sima, ae sili atu ona afaina i le vevela.E iai foʻi le lelei o le faʻamaʻi o le aʻafiaga ma le faʻamaʻiina o le corrosion, lea e mafai ona faʻaaogaina i le vaega o le tali.
  • O le sa'o atoatoa o le fa'asalalauina o fa'asalalauga fa'asalalau e maualuga tele, ma e tele fo'i le fe'avea'i o le vevela, o lea e mana'omia ai le tau o le vevela a'o le'i fa'aaogaina.E le gata i lea, e tusa lava pe maeʻa le tau o le vevela, e le mafai ona fuaina le mamafa i luga atu o le 125 ° C.Ae ui i lea, i le vevela o le potu, o le coefficient maaleale o le diffused silicon e 5 taimi nai lo ceramics, o lea e masani ona faʻaaogaina i le fanua o le maualuga-saʻo fua.
  • Tasi tioata tioata mamafa transmitter o le sensor sili ona sa'o i galuega tau alamanuia.O se fa'afouga fa'alelei o le silikoni fa'asalalau.Ioe, o le tau o loʻo faʻaleleia foi.I le taimi nei, o Yokogawa o Iapani o le sui i le fanua o le monocrystalline silicon pressure.
  • O le safaira faʻasalalau faʻasalalau e le faʻalogo i suiga o le vevela, ma e iai uiga lelei o galuega e tusa lava pe i lalo o le maualuga o le vevela;o le safaira e matua'i malosi lava le fa'asalaina;leai pn tafetafea;e mafai ona galue masani i lalo ole tulaga sili ona leaga o galuega ma e fa'atuatuaina Fa'atinoga maualuga, sa'o lelei, la'ititi fa'aletonu o le vevela, ma le maualuga o tau fa'atinoga.
  • O le sputtering thin film pressure transmitter e leai se mea fa'apipi'i, ma o lo'o fa'aalia ai le mautu umi umi ma le fa'atuatuaina nai lo le masini fa'amau fa'amau;e itiiti le afaina i le vevela: pe a suia le vevela 100 ℃, o le zero drift e na o le 0.5%.O lona fa'atinoga o le vevela e sili mamao atu nai lo le fa'aoso fa'asolo fa'asolo;i le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo ma faʻasalalauga lautele corrosive.

Fa'avae o ituaiga eseese o fa'asalalauga fa'amalosi

  • Le mataupu faavae o le capacitive pressure transmitter.

Pe a galue tuusaʻo le mamafa i luga o le fua o le diaphragm, o le diaphragm e maua ai se suiga laʻititi.O le taʻavale maualuga maualuga i luga o le fuaina o le diaphragm e suia ai lenei suiga laʻititi i se laina eletise maualuga e faʻatatau i le mamafa ma faʻatusatusa i le voltage faʻafefe.Fa'ailoga, ona fa'aaoga lea o se va'a tu'ufa'atasia e fa'aliliu ai lenei fa'ailoga eletise i totonu o se fa'ailoga tulaga fa'apitoa 4-20mA o lo'o iai nei po'o le fa'ailoga 1-5V.

  • O le mataupu faavae o le diffused silicon pressure transmitter

O le mamafa o le ala fua e galue saʻo i luga o le diaphragm o le masini (e masani lava o le 316L diaphragm), e mafua ai ona maua e le diaphragm se micro displacement faʻatusatusa i le mamafa o le ala, suia le tau tetee o le masini, ma iloa ai ma se Wheatstone circuit O lenei suiga, ma fa'aliliu ma fa'aulufaleina se fa'ailoga fua fa'atatau e fetaui ma lenei mamafa.

  • Fa'avae ole monocrystalline silicon pressure transmitter

Piezoresistive pressure sensors o lo'o fausia e fa'aaoga ai le piezoresistive a'afiaga o le tasi tioata tioata.O lo'o fa'aaogaina masi fa'asala tioata tioata ta'ito'atasi e fai ma elemene elastic.Pe a suia le mamafa, o le tioata tioata tasi e maua ai le faʻalavelave, ina ia faʻasalalau saʻo i luga o le faʻalavelave faʻafefeteina e maua ai se suiga e faʻatatau i le fuaina o le mamafa, ona maua ai lea o le faailo o le eletise e maua mai i le alalaupapa alalaupapa.

  • Fa'avae ole fa'avevesi omiga sima

O le mamafa o loʻo galue saʻo i luga o le pito i luma o le diaphragm sima, ma mafua ai se suiga laʻititi o le diaphragm.O loʻo lolomi le tetee ata tifaga i tua o le diaphragm sima ma faʻafesoʻotaʻi i se alalaupapa Wheatstone (alalaupapa tapuni) ona o le aafiaga piezoresistive o le varistor , O le alalaupapa e maua ai se faailo eletise maualuga maualuga e faʻatatau i le mamafa ma faʻatusatusa i le voltage faʻafefe. .E masani ona faʻaaogaina mo le fuaina o le mamafa o le ea compressors, sili atu ceramics faʻaaogaina.

  • Fa'avae ole fa'avevela o le mamafa o fua

O mea e fa'aaogaina tele fa'alava fa'amama fa'alava o fa'amauga fa'agata fa'amau ma fua fa'ama'i semiconductor.u'amea fa'agata fa'agata o se ituaiga o masini ma'ale'ale e fa'aliliuina ai le suiga o le fa'ata'ita'iga i se fa'ailoga eletise.E lua ituaiga o uaea fa'amama fua ma uamea pepa fa'amama fua.E masani lava ona pipii mau le fua fa'amama i le fa'amea fa'ainisinia e ala i se fa'apipi'i fa'apitoa.A oʻo i le matrix se suiga o le faʻalavelave, e faʻaleagaina foʻi le fua faʻatatau o le tetee, ina ia suia le tau tetee o le fua faʻafefe, ina ia suia le voltage faʻaaogaina i le resistor.E seasea maua i luga o le maketi mea fa'apipi'i mamafa fua fa'amama.

  • Safaira omiga transmitter

E fa'aogaina e le safaira le fa'aogaina o le mamafa o le fa'atonuga o le galue, fa'aaogaina vaega ma'ale'ale silicon-sapphire, ma fa'aliliuina le fa'ailo o le mamafa i se fa'ailoga eletise masani e ala i se fa'asalalauga fa'apitoa.

  • Sputtering mea fa'aoso omiga ata tifaga

O le elemene maaleale o le mamafa o le sputtering o loʻo gaosia e le microelectronics technology, e fausia ai se alalaupapa Wheatstone mautu ma mautu i luga o le diaphragm elastic stainless steel.Pe a galue le mamafa o le ala fua i luga o le diaphragm uamea u'amea elastic, o le alalaupapa Wheatstone i le isi itu e maua ai se faailo eletise eletise e tutusa ma le mamafa.Ona o le lelei o le tete'e o le a'afiaga, e masani ona fa'aogaina ata tifaga i taimi e a'afia ai le mamafa, e pei o masini eletise.

Fa'atonuga e filifili ai mea e fa'aoso ai le mamafa

  • Filifiliga tau aofa'iga o le mamafa o le transmitter:

Fuafua muamua le tau maualuga o le mamafa fua i le faiga.I le masani ai, e tatau ona e filifilia se transmitter ma se faʻaosoina le tele e tusa ma le 1.5 taimi sili atu nai lo le tau maualuga, poʻo le tuʻuina atu o le mamafa masani e paʻu i luga o le eletise.1/3 ~ 2/3 o le tulaga masani o se auala masani foi.

  • O le a le ituaiga ala o le mamafa:

O vai viscous ma palapala o le a poloka ai pusa mamafa.O le a fa'aumatia e vaifofo po'o mea e a'afia mea o lo'o i totonu o le transmitter o lo'o fa'afeso'ota'i sa'o ma nei ala fa'asalalau.
O mea o le transmitter mamafa masani e faʻafesoʻotaʻi le ala o le 316 stainless steel.Afai o le ala e le corrosive i 316 uʻamea uʻamea, o lona uiga autu transmitters mamafa e talafeagai mo le fuaina o le mamafa o le ala;
Afai o le ala e pala i le 316 u'amea u'amea, e tatau ona fa'aogaina se fa'amaufa'ailoga fa'ama'i, ma e tatau ona fa'aoga le fua fa'atatau.Afai o le capillary tube e tumu i le suauʻu silicone e faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le mamafa, e mafai ona puipuia ai le faʻauluina o le mamafa mai le pala ma faʻaumiumi le ola o le eletise.

  • O le a le tele o le saʻo e manaʻomia e le transmitter:

O le saʻo e faʻamoemoeina e: le laina laina, hysteresis, le toe faʻafouina, vevela, zero offset scale, ma le vevela.O le maualuga o le saʻo, o le maualuga o le tau.E masani lava, o le saʻo o le faʻasalalauga faʻasalalauga faʻasalalau o le 0.5 poʻo le 0.25, ma o le faʻapipiʻiina o le mamafa o le silicon capacitive poʻo le monocrystalline e iai le saʻo o le 0.1 poʻo le 0.075.

  • Fa'agasologa feso'ota'iga ole transmitter:

E masani lava, e faʻapipiʻi faʻasalalauga faʻamalosi i luga o paipa poʻo tane.Ioe, o se vaega itiiti o latou e faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina i mita tafe.E masani ona tolu ituaiga faʻapipiʻiina o faʻasalalauga faʻamalosi: filo, flange, ma le pipii.O le mea lea, aʻo leʻi filifilia le faʻasalalauga faʻamalosi, e tatau foi ona mafaufauina le fesoʻotaʻiga faʻagasologa.Afai e filo, e tatau ona fuafua le faʻamatalaga filo.Mo flanges, e manaʻomia le mafaufau i faʻamatalaga flange o le faʻailoga igoa.

Pressure transmitter folasaga alamanuia

E tusa ma le 40 atunuu i le salafa o le lalolagi o loʻo galulue i suʻesuʻega ma le gaosiga o masini, lea o le Iunaite Setete, Iapani, ma Siamani o itulagi ia e sili ona tele le gaosiga o masini.O atunuʻu e tolu faʻatasi e sili atu i le 50% o le maketi o le lalolagi.

I le taimi nei, o le maketi faʻasalalau faʻamalosi i loʻu atunuu o se maketi matua ma maualuga le faʻaogaina o maketi.Ae ui i lea, o le tulaga maualuga o atunuu i fafo o loʻo faʻatusalia e Emerson, Yokogawa, Siemens, ma isi. Faʻamatalaga oloa igoa-igoa mo le tusa ma le 70% o le maketi maketi ma maua ai se avanoa atoatoa i galuega faʻainisinia tetele ma feololo.

E mafua lenei mea ona o le faʻasologa o le vave faʻaaogaina e loʻu atunuu o le "maketi mo tekinolosi", lea na afaina tele ai pisinisi a le malo a loʻu atunuu ma sa i ai muamua i se tulaga le manuia, ae i le taimi lava e tasi, o nisi o gaosiga, na fai ma sui. e pisinisi tumaoti a Saina, Faʻaali filemu ma tuputupu aʻe malosi.O le maketi a Saina i le lumanaʻi o loʻo tumu i mea fou e le o iloa.


Taimi meli: Tes-15-2021