head_banner

Fa'atomuaga o le mita okesene fa'amuta

O le okesene fa'amavae e fa'atatau i le aofa'i o le okesene fa'afefeteina i totonu o le vai, e masani ona fa'amauina o le DO, fa'aalia i milligrams o le okesene ile lita ole vai (i le mg/L po'o le ppm).O nisi o mea faʻaola o loʻo faʻaleagaina i lalo o le gaioiga o siama aerobic, lea e faʻaumatia ai le okesene faʻamavae i totonu o le vai, ma e le mafai ona toe faʻatumu le okesene malepe i le taimi.O siama anaerobic i totonu o le vai o le a vave ona faʻateleina, ma o mea faʻalaʻau o le a faʻapouliuligia le tino vai ona o faiga piʻopiʻo.manogi.O le aofaʻi o le okesene faʻamavae i totonu o le vai o se faʻailoga e fuaina ai le gafatia o le faʻamamaina o le tino o le vai.O le okesene faʻafefeteina i totonu o le vai e faʻaumatia, ma e manaʻomia sina taimi e toe faʻafoʻi ai i le tulaga muamua, e faʻaalia ai o le tino vai o loʻo i ai le malosi malosi o le faʻamamaina o le tagata lava ia, poʻo le faʻaleagaina o le tino vai e le ogaoga.A leai, o lona uiga o le tino o le vai e matua faʻaleagaina, o le faʻamamaina o le tagata lava ia e vaivai, poʻo le faʻamamaina o le tagata lava ia e leiloa.E vavalalata vavalalata ma le mamafa o le okesene i le ea, mamafa o le ea, vevela o le vai ma le lelei o le vai.

1. Aquaculture: ia faʻamautinoa le manaʻomia o le manava o oloa vai, mataʻituina o le okesene i le taimi moni, faʻamalo faʻafuaseʻi, faʻaogaina otometi ma isi galuega.

2. Suavai mata'ituina lelei o vai fa'alenatura: Su'esu'e le fa'aleagaina o le tulaga ma le fa'amamāina e le tagata lava ia o vai, ma puipuia le fa'aleagaina o meaola e pei o le fa'amama o vai.

3. Togafitiga o otaota, fa'ailoga fa'atonutonu: tane anaerobic, tane vai, tane fa'alelei ma isi fa'ailoga o lo'o fa'aaogaina e pulea ai le togafitiga o le vai.

4. Pulea le pala o mea uʻamea i paipa vai faʻapisinisi: E masani lava, o masini faʻapipiʻi ma le ppb (ug / L) e faʻaaogaina e pulea ai le paipa e maua ai le okesene zero e puipuia ai le ele.E masani ona faʻaaogaina i fale eletise ma mea faʻapipiʻi.

I le taimi nei, o le mita o le okesene faʻafefeteina sili ona taatele i luga o le maketi e lua fua faʻavae: metotia membrane ma le fluorescence metotia.O le a la le eseesega o ia mea e lua?

1. Membrane auala (fa'aigoaina fo'i o le polarography method, fa'aoso fa'aauau)
O le metotia o le membrane e faʻaaogaina ai taʻiala eletise.O se membrane semi-permeable e faʻaaogaina e vavae ese ai le platinum cathode, anode siliva, ma le electrolyte mai fafo.E masani lava, o le cathode e toetoe lava a fesoʻotaʻi saʻo ma lenei ata.O le okesene e sosolo i totonu o le membrane i se fua faatatau e tutusa ma lona vaega mamafa.O le tele o le mamafa o le okesene, o le tele o le okesene o le a pasia i totonu o le membrane.Pe a faʻaauau pea ona ulu le okesene faʻafefe i totonu o le membrane ma ulu i totonu o le ana, e faʻaitiitia i luga o le cathode e faʻatupu ai se taimi.O le taimi nei e fa'atatau sa'o ma le fa'asa'oina o le okesene fa'amama.O le vaega mita o lo'o fa'atupuina le fa'atuputeleina o gaioiga e fa'aliliu ai le va'aiga o lo'o fuaina i se iunite fa'atonu.

2. Fluorescence
O le su'esu'ega fa'alelei o lo'o i ai se fa'apogai malamalama fa'apipi'i e tu'u mai ai le moli lanumoana ma fa'amalamalamaina ai le vaega fa'amalama.O le mea e felanulanua'i e tu'u mai le moli mumu pe a uma ona fa'afiafiaina.Talu ai e mafai e molelaʻau okesene ona aveesea le malosi (tineia aʻafiaga), o le taimi ma le malosi o le moli mumu faʻamalosi e fesoʻotaʻi ma mole okesene.O le fa'atonuga e fa'afeagai le fa'atatau.E ala i le fuaina o le eseesega o vaega i le va o le moli mumu fiafia ma le moli faʻasino, ma faʻatusatusa i le tau faʻavasegaina i totonu, e mafai ona fuafua le faʻaogaina o mole okesene.E leai se okesene e faʻaumatia i le taimi o le fua, o faʻamaumauga e mautu, o le faʻatinoga e faʻatuatuaina, ma e leai se faʻalavelave.

Sei o tatou iloiloina mo tagata uma mai le faʻaaogaina:
1. Pe a faʻaaogaina electrodes polarographic, mafanafana mo le itiiti ifo i le 15-30 minute aʻo leʻi faʻavasegaina poʻo le fua.
2. Ona o le faʻaaogaina o le okesene e le eletise, o le faʻaogaina o le okesene i luga o le suʻega o le a faʻaitiitia vave, o lea e taua ai le faʻaosoina o le fofo i le taimi o fua!I se isi faaupuga, talu ai ona o le okesene o loʻo fuaina e ala i le faʻaaogaina o le okesene, o loʻo i ai se mea sese faʻapitoa.
3. Ona o le alualu i luma o le faʻaogaina o le eletise, o le faʻaogaina o le electrolyte o loʻo faʻaumatia pea, o lea e tatau ai ona faʻaopoopo le electrolyte i taimi uma e faʻamautinoa ai le faʻaogaina.Ina ia mautinoa e leai ni pulu i totonu o le electrolyte o le membrane, e manaʻomia le aveese uma o potu vai pe a faʻapipiʻi le ea ulu ulu.
4. A maeʻa ona faʻaopoopoina electrolyte taʻitasi, e manaʻomia se taamilosaga fou o le faʻaogaina o le faʻaogaina (e masani lava o le zero point calibration i le vai e leai se okesene ma le faʻavasegaina o le slope i le ea) e manaʻomia, ma e tusa lava pe faʻaaogaina le meafaigaluega faʻatasi ma le tau otometi vevela, e tatau ona latalata. i E sili atu le calibrate le electrode i le vevela o le fofo faataitai.
5. E le tatau ona tuʻuina ni pulu i luga o le pito i luga o le membrane semi-permeable i le taimi o le fuaina o fua, a leai o le a faitau le bubbles o se faʻataʻitaʻiga tumu o le okesene.E le fautuaina le fa'aaogaina i totonu o se tane ea.
6. Ona o le faagasologa o mafuaaga, o le ulu membrane e fai si manifinifi, aemaise lava faigofie e tuia i se auala corrosive faapitoa, ma e puupuu lona olaga.Ose mea e fa'aaogaina.Afai ua faaleagaina le membrane, e tatau ona sui.

I le aotelega, o le metotia o le membrane o le saʻo saʻo e faigofie ona faʻafefe, o le taimi o le tausiga e puupuu, ma o le taotoga e sili atu ona faʻalavelave!
Ae faapefea le auala fluorescence?Ona o le faʻavae faʻaletino, o le okesene e faʻaaogaina e fai ma faʻamalosi i le taimi o le fuaina o fua, o lea o le fua faʻatatau e matua saoloto mai faʻalavelave i fafo!O su'esu'ega maualuga, leai se tausiga, ma sili atu ona lelei o lo'o tu'u pea e aunoa ma se tausiga mo le 1-2 tausaga talu ona fa'apipi'i.E leai se fa'aletonu o le auala fluorescence?Ioe e iai!

 


Taimi meli: Tes-15-2021