head_banner

Malamalama auiliili—Meafai e fua ai le mamafa

I le faagasologa o le gaosiga o vailaʻau, o le mamafa e le gata ina aʻafia ai le paleni sootaga ma le fua o le gaioiga o le gaosiga, ae e aʻafia ai foʻi le taua o le paleni o meafaitino.I le gaosiga o fale gaosi oloa, o nisi e manaʻomia le maualuga maualuga e sili atu le maualuga nai lo le mamafa o le ea, e pei o le polyethylene maualuga.Polymerization o loʻo faia i le maualuga o le mamafa o le 150MPA, ma o nisi e manaʻomia ona faia i se faʻalavelave le lelei e sili atu le maualalo nai lo le mamafa o le ea.E pei o le fa'amama gaogao i fale suau'u.O le maualuga o le mamafa o le ausa o le PTA chemical plant o le 8.0MPA, ma le mamafa o le fafaga o le okesene e tusa ma le 9.0MPAG.O le fuaina o le mamafa e matua tele lava, e tatau i le tagata faʻapitoa ona tausisia tulafono mo le faʻaaogaina o meafaifaʻaili eseese o le mamafa, faʻamalosia le tausiga i aso uma, ma soʻo se faʻatamala poʻo le faʻatamala.O i latou uma e mafai ona faʻaleagaina tele ma gau, le mafai ona ausia sini o le maualuga, maualuga fua, maualalo le taumafa ma le saogalemu o le gaosiga.

O le vaega muamua o le manatu faavae o le fuaina o le mamafa

  • Uiga o le atuatuvale

I le gaosiga o fale gaosi oloa, o le masani e taʻua o le mamafa e faʻatatau i le malosi o loʻo galue tutusa ma tuʻu saʻo i luga o se vaega o le iunite, ma o lona tele e faʻamoemoeina e le vaega faʻamalosi ma le tele o le malosi faʻamalosi.Fa'aalia i le matematika e faapea:
P=F/S pe a P o le mamafa, F o le malosi tūsaʻo ma S o le vaega malosi

  • Iunite o le mamafa

I tekinolosi fa'ainisinia, ua fa'aaogaina e lo'u atunu'u le International System of Units (SI).O le iunite o le faʻatusatusaina o le mamafa o le Pa (Pa), o le 1Pa o le mamafa e gaosia e le malosi o le 1 Newton (N) o loʻo galue i luga o le laina ma tutusa i luga o se vaega o le 1 sikuea mita (M2), lea e faʻaalia i le N / m2 (Newton/ sikuea mita), I le faaopoopo atu i le Pa, o le iunite mamafa e mafai foi ona avea ma kilopascals ma megapascals.O le sootaga o le liua i le va oi latou o le: 1MPA=103KPA=106PA
Ona o le tele o tausaga o masani, o loʻo faʻaaogaina pea le mamafa o le ea i le inisinia.Ina ia faafaigofieina le feliuliua'i o lo'o fa'aogaina, o le fa'aliliuga o feso'ota'iga i le va o nisi e masani ona fa'aaogaina fua o le mamafa o lo'o lisiina i le 2-1.

Vaega mamafa

Inisinia siosiomaga

Kg/cm2

mmHg

mmH2O

atm

Pa

pa

1b/i2

Kgf/cm2

1

0.73×103

104

0.9678

0.99×105

0.99×105

14.22

MmHg

1.36×10-3

1

13.6

1.32×102

1.33×102

1.33×10-3

1.93×10-2

MmH2o

10-4

0.74×10-2

1

0.96×10-4

0.98×10

0.93×10-4

1.42×10-3

Atm

1.03

760

1.03×104

1

1.01×105

1.01

14.69

Pa

1.02×10-5

0.75×10-2

1.02×10-2

0.98×10-5

1

1×10-5

1.45×10-4

Pa

1.019

0.75

1.02×104

0.98

1×105

1

14.50

Ib/in2

0.70×10-2

51.72

0.70×103

0.68×10-2

0.68×104

0.68×10-2

1

 

  • Auala e faailoa atu ai le popole

E tolu auala e faʻaalia ai le mamafa: mamafa atoatoa, gauge pressure, mamafa le lelei poʻo le vacuum.
O le mamafa o loʻo i lalo ole vacuum atoatoa e taʻua o le mamafa e leai se aoga, ma o le mamafa e faʻaalia i luga o le faavae o le mamafa e leai se malosi e taʻua o le mamafa atoatoa.
O le mamafa o fua o le mamafa lea e faʻaalia i luga o le faʻavae o le mamafa o le ea, o lea e tasi tonu le atemosifia (0.01Mp) mai le mamafa atoatoa.
O lona uiga: P laulau = P matua-P tele (2-2)
O le mamafa e masani ona taʻua o le vacuum.
E mafai ona iloa mai le fua (2-2) o le mamafa le lelei o le gauge pressure pe a maualalo le mamafa atoatoa nai lo le mamafa o le ea.
O le sootaga i le va o le mamafa atoatoa, gauge pressure, le lelei o le mamafa poʻo le vacuum o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo:

O le tele o faʻamaufaʻailoga faʻailoga taua o loʻo faʻaaogaina i alamanuia o le gauge pressure, o lona uiga, o le tau faʻaalia o le fua faʻatatau o le eseesega i le va o le mamafa ma le mamafa o le ea, o le mea lea o le mamafa o le aofaʻi o le gauge pressure ma le atmospheric pressure.

Vaega 2 Fa'avasegaina o Meafaigaluega Fua o Omiga
O le maualuga o le mamafa e fuaina i le gaosiga o vailaʻau e matua lautele, ma e tofu lava ma lona tulaga faʻapitoa i lalo o tulaga faʻagasologa eseese.O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaogaina o meafaigāluega e fuaina ai le mamafa ma fausaga eseese ma taʻiala galue eseese e faʻafetaui ai manaʻoga gaosiga eseese.Eseese manaoga.
E tusa ai ma mataupu faavae o le liua eseese, o mea faigaluega fuaina o le mamafa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se fa: fua fa'amau vai;fua fa'amau fa'amama;fua eletise eletise;fua o le mamafa o piston.

  • Fua fa'amama o le koluma vai

O le ta'iala galue o le fua fa'atatau o le koluma vai e fa'avae i luga o le fa'avae o hydrostatics.O le meafaigaluega fua o le mamafa na faia e tusa ai ma lenei mataupu faavae o loʻo i ai se fausaga faigofie, e faigofie ona faʻaoga, e maualuga le saʻo o le fua, e taugofie, ma e mafai ona fuaina faʻamalosi laiti, o lea e faʻaaogaina lautele i le gaosiga.
E mafai ona vaevaeina fua fa'atatau o le koluma vai i totonu o fua fa'amama U-tube, fa'amau tasi fa'amau fa'amau, ma fua fa'amau fa'agasolo e tusa ai ma o latou fausaga eseese.

  • Fa'amau fa'amau

O le fua fa'amama fa'amama e fa'aaogaina lautele i le gaosiga o vaila'au aua o lo'o i ai tulaga lelei nei, e pei o le fausaga faigofie.E mausali ma faatuatuaina.O loʻo i ai le lautele o fua faʻatatau, faigofie ona faʻaoga, faigofie ona faitau, maualalo i le tau, ma e lava le saʻo, ma e faigofie ona faia le auina atu ma faʻatonuga mamao, faʻamaumauga otometi, ma isi.
O le fua o le mamafa o le elastic e faia e ala i le faʻaaogaina o elemene elastic eseese o foliga eseese e maua ai le faʻaleagaina elastic i lalo o le mamafa e fuaina.I totonu o le fa'atapula'a fa'alava, o le fa'auluina o le fa'aogaina o le elemene elastic o lo'o i totonu o se feso'ota'iga laina ma le mamafa e fuaina., O lea la e tutusa lona fua, e eseese vaega elastic, e eseese foʻi le fuaina o le mamafa, e pei o le diaphragm corrugated ma mea faʻapipiʻi, e masani ona faʻaaogaina i le maualalo o le mamafa ma le maualalo o le mamafa o le fuaina o taimi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi tasi (faʻapuʻupuʻu pei o le puna puna) ma le tele. E fa'aogaina le fa'aigoa puna fa'aigoa mo le maualuga, feololo le mamafa po'o le vacuum fua.Faatasi ai ma i latou, o le tasi-coil spring tube o loʻo i ai le lautele lautele o le fuaina o le mamafa, o lea e sili ona faʻaaogaina i le gaosiga o vailaʻau.

  • O'omiga Fa'avevesi

I le taimi nei, eletise eletise ma pneumatic eletise eletise o loʻo faʻaaogaina lautele i vailaʻau vailaʻau.O latou o se meafaigaluega e faʻaauau pea ona fuaina le mamafa o le mamafa ma faʻaliliuina i faʻailoga masani (o le ea ma le taimi nei).E mafai ona tuʻuina atu i luga o mamao mamao, ma o le mamafa e mafai ona faʻaalia, faʻamaumau pe fetuutuunai i totonu o le potu pulea tutotonu.E mafai ona vaevaeina i latou i le maualalo o le mamafa, le mamafa o le mamafa, maualuga le mamafa ma le mamafa atoatoa e tusa ai ma fua eseese.

Vaega 3 Fa'atomuaga i Meafaigaluega Fa'amalosi i La'au Vailaau Fa'a'ala'au
I vailaʻau vailaʻau, Bourdon tube pressure gauges e masani ona faʻaaogaina mo fua faʻamalosi.Ae ui i lea, o le diaphragm, corrugated diaphragm ma spiral pressure gauges e faʻaaogaina foi e tusa ai ma manaʻoga o galuega ma mea e manaʻomia.
Ole fua fa'atatau ole fua fa'amau i luga ole laiga ole 100mm, ma o le meafaitino ole u'amea.E fetaui lelei mo tulaga uma o le tau.O le fua o le mamafa ma le 1 / 2HNPT lelei cone sooga, tioata saogalemu ma fa'amalo membrane, fa'ailoga i luga ole nofoaga ma le pulea ole pneumatic.O lona sa'o e ±0.5% ole fua atoa.
O lo'o fa'aaogaina le eletise eletise mo le fa'asalalauina o fa'ailoga mamao.O loʻo faʻaalia i le maualuga o le saʻo, lelei le faʻatinoga, ma le faʻamaoni maualuga.O lona sa'o e ± 0.25% ole fua atoa.
O le fa'ailo po'o le feso'ota'iga fa'aoga e fa'aoga ai se ki fa'amalosi.

Vaega 4 Fa'apipi'iina, Fa'aaogā ma Fa'atumauina o Fua Fa'amau
O le saʻo o le fuaina o le mamafa e le gata ina fesoʻotaʻi ma le saʻo o le fua o le mamafa lava ia, ae faʻapea foʻi pe faʻapipiʻiina talafeagai, pe saʻo pe leai, ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina ma tausia.

  • Fa'apipi'iina o le fua fa'amau

Pe a faʻapipiʻi le fua o le mamafa, e tatau ona gauai atu pe talafeagai le auala filifilia ma le nofoaga, lea ei ai se aafiaga tuusaʻo i lona olaga tautua, fua saʻo ma le pulea lelei.
O manaʻoga mo le fuaina o le mamafa, faʻaopoopo i le filifilia saʻo o le nofoaga e fua ai le mamafa i luga o masini gaosiga, i le taimi o le faʻapipiʻiina, o le pito i totonu o le paipa faʻapipiʻiina i totonu o masini gaosiga e tatau ona faʻafefeteina ma le puipui i totonu o le nofoaga fesoʻotaʻiga. o meafaigaluega gaosiga.E le tatau ona i ai ni fa'aoso po'o ni pupu e fa'amautinoa ai o lo'o maua sa'o le mamafa fa'amau.
O le nofoaga faʻapipiʻi e faigofie ona matauina, ma taumafai e aloese mai le aʻafiaga o le vibration ma le maualuga o le vevela.
Pe a fuaina le mamafa o le ausa, e tatau ona faʻapipiʻi se paipa condensate e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo i le va o le vevela maualuga ma vaega, ma e tatau ona faʻamama le paipa i le taimi e tasi.Mo ala fa'a'a'a, e tatau ona fa'apipi'i tane tu'ufua fa'atumu i ala fa'asalalau.I se faapuupuuga, e tusa ai ma meatotino eseese o le fua fua (maualuga vevela, maualalo vevela, corrosion, palapala, crystallization, precipitation, viscosity, ma isi), ave tutusa anti-corrosion, anti-'aisa, anti-blocking fua.E tatau foi ona faʻapipiʻi se vaʻa tapuni i le va o le vaʻa e ave ai le mamafa ma le fua o le mamafa, ina ia a toe faʻaleleia le fua o le mamafa, e tatau ona faʻapipiʻi le vaʻa tapuni i tafatafa o le pusa e ave ai le mamafa.
I le tulaga o le faʻamaoniga i luga o le upega tafaʻilagi ma faʻafefe soo o le paipa faʻamalosi, o le valve tapuni e mafai ona avea ma sui e tolu-ala.
E le tatau ona umi tele le fa'amama fa'atonuga e fa'aitiitia ai le paie ole fa'ailoga o le mamafa.

  • Fa'aoga ma le tausiga ole fua fa'amau

I le gaosiga o vailaʻau, o fua faʻamalosi e masani ona aʻafia i le fua faʻatatau e pei o le corrosion, solidification, crystallization, viscosity, pefu, maualuga maualuga, maualuga le vevela, ma felafolafoaiga mataʻutia, lea e masani ona mafua ai le toilalo eseese o le fua.Ina ia faʻamautinoa le faʻaogaina masani o le meafaigaluega, faʻaitiitia le tupu mai o le toilalo, ma faʻalauteleina le ola tautua, e tatau ona faia se galuega lelei o le siakiina o le tausiga ma le tausiga masani aʻo leʻi amataina le gaosiga.
1. Tausiga ma asiasiga a'o le'i amataina le gaosiga:
Aʻo leʻi amataina le gaosiga, e masani ona faia le suʻega o galuega i luga o masini faʻagasologa, pipelines, ma isi. O le mamafa o le suʻega e masani lava e tusa ma le 1.5 taimi le mamafa o le gaioiga.O le valve e fesoʻotaʻi i le meafaigaluega e tatau ona tapuni i le taimi o le suʻega o le mamafa.Tatala le alatoto i luga o le masini e ave ai le mamafa ma siaki pe i ai se tafega i sooga ma uelo.Afai e maua se leakage, e tatau ona aveese i le taimi.
A mae'a le su'ega o le mamafa.Aʻo leʻi sauni e amata le gaosiga, siaki pe o faʻamatalaga ma faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻiina o le mamafa o loʻo ogatasi ma le mamafa o le fua faʻatatau e manaʻomia e le faagasologa;pe i ai se tusi faamaonia o le fua fa'avasegaina, ma afai ei ai ni mea sese, e tatau ona fa'asa'o ile taimi.E mana'omia ona fa'atumu le fua o le mamafa o le vai i le sua galue, ma e tatau ona fa'asa'o le mea e leai.E mana'omia e le fua o le mamafa e fa'apipi'iina le masini fa'aesea.
2. Tausia ma le asiasia o le fua o le mamafa pe a ave taavale:
I le taimi o le gaosiga o le amataga, o le fuaina o le mamafa o le pulsating medium, ina ia aloese mai le faaleagaina o le fua o le mamafa ona o le aʻafiaga faʻafuaseʻi ma le mamafa, e tatau ona tatalaina lemu le valve ma e tatau ona mataʻituina tulaga o galuega.
Mo fua o le mamafa e fua ai le ausa poʻo le vai vevela, e tatau ona faʻatumu le condenser i le vai malulu aʻo leʻi tatalaina le valve i luga o le fua faʻamalosi.Pe a maua se liki i totonu o le meafaigaluega poʻo le paipa, o le valve i luga o le masini e ave ai le mamafa e tatau ona tipi i le taimi, ona taulimaina lea.
3. tausiga i aso uma o le mamafa fua:
O le meafaigaluega o loʻo faʻaogaina e tatau ona asiasia e le aunoa i aso uma ina ia faʻamama le mita ma siaki le saʻo o le mita.Afai e maua le faʻafitauli, faʻaumatia i le taimi.

 


Taimi meli: Tes-15-2021